Muslimanku silovali policajci pa je optužili za "bludno ponašanje" (FOTO)

Silovanje se dogodilo kada su trojica policajaca prišla devojci (27) i njenom vereniku dok su sedeli u automobilu. Dvojica policajaca silovala su devojku u automobilu, dok je treći odvukao njenog verenika do bankomata i naterao ga da mu preda sav svoj novac

  • 0

Devojku (27) u Tunisu silovalo je nekoliko policajaca, da bi je nakon gnusnog čina optužili za "bludno ponašanje". Ogorčeni Tunišani danas su izašli na ulice protestujući zbog neverovatno bezobzirnog tretmana prema devojci.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava zgrožene su činjenicom da je žrtva silovanja u javnosti prikazana kao zločinac, samo zato što su njeni silovatelji "dobro zaštićeni".

- Podizanje optužbi protiv žrtve silovanja, a ne policajaca koji su zločin počinili, ukazuje na duboke probleme u tuniškom pravosudnom sastavu - rekli su iz Amnesti Internešenala.

Silovanje se dogodilo 3. septembra, kada su trojica policajaca prišli devojci i njenom vereniku dok su sedeli u automobilu. Dvojica policajaca silovala su devojku u automobilu, dok je treći odvukao njenog verenika do bankomata  i naterao ga da mu preda sav svoj novac.

Nakon što je devojka tužila policajce zbog silovanja i iznude, silovatelji su uzvratili protivtužbom zbog "bludnog ponašanja", tvrdeći da su nju i njenog verenika uhvatili u "nemoralnoj poziciji" u automobilu.

(I. D. /Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA