POSTHUMNO: Nikolić odlikovao poginulog pilota-heroja!

Predsednik Srbije doneo Ukaz o dodeli odlikovanja, Zlatne medalje za hrabrost "Miloš Obilić", majoru Goranu Saviću (39), koji je poginuo pilotirajući školskim avionom "Lasta V-54"

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je Ukaz o dodeli odlikovanja, Zlatne medalje za hrabrost "Miloš Obilić", majoru Goranu Saviću (39), posthumno, za ispoljenu hrabrost i delo ličnog herojstva.

U saopštenju predsednika navodi se da je Savić bio "srpski junak koji je žrtvovao svoj život da bi sačuvao živote dece".

Major Savić poginuo je 26. septmbra, prilikom upravljanja školskim avionom "Lasta V-54". Kontrolna tabla na avionu je otkazala, pa je letelica pala u  dvorište fabrike boja i lakova "Viteks" u Novoj Pazovi.

Zahvaljujući herojskom činu pilota Savića, koji se svesno prekasno katapultirao jer je do poslednjeg momenta tražio najbezbednije mesto za sletanje, niko od meštana Nove Pazove nije povređen, pa ni deca iz obližnje škole i vrtića.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA