REGISTRACIJA VOZILA: Povraćaj novca onima koji su uplatili ukinute takse

Vlasnici vozila koji su uplatili ukinute republičke administrativne takse treba da podnesu zahtev za povraćaj sredstava, kao i da prilože original uplatnice

  • 0

Određeni broj vlasnika vozila (i fizičkih i pravnih lica), koji su 1. oktobra greškom uplatili ukinute republičke administrativne takse, moći će da izvrše povraćaj uplaćenih sredstava.

Potrebno je da se zainteresovani vlasnici vozila obrate teritorijalno nadležnoj jedinici Uprave za trezor, koja će im obezbediti po dva primerka obrasca Zahteva za povraćaj više uplaćenih javnih prihoda za registraciju motornih vozila, koja treba da se popune i predaju na šalteru.

Zahtev se može preuzeti i sa sajta Ministarstva finansija i privrede. Uz Zahtev, potrebno je da se podnese i original uplatnice kojom je izvršena pogrešna uplata.

Takođe, prilikom predaje zahteva, potrebno je da se da na uvid lična karta ili pasoš, odakle se može proveriti jedinstveni matični broj građana.

Uprava za trezor izvršiće povraćaj sredstava uplatom na tekući račun podnosioca zahteva. Zahtevi se mogu podnositi u svim unutrašnjim jedinicama Uprave za trezor, zaključno sa 15. oktobrom 2012.

Posle navedenog datuma, zahtevi za povraćaj dostavljaće se, na uobičajen način, nadležnoj Poreskoj upravi, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA