SOKO ŠTARK: Mali akcionari traže da sud odredi pravičnu cenu akcija

Skupština akcionara "Soko Štarka" usvojila predlog "Atlantik grupe" o prinudnom otkupu akcija za 1.420 dinara, mali akcionari traže od suda da utvrdi pravednu cenu

  • 0

NE DAJU "SOKO ŠTARK" ZA DŽABE! Skupština akcionara "Soko Štarka" usvojila je odluku o prinudnom otkupu akcija, dok mali akcionari traže da sud utvrdi pravičnu cenu! "Atlantik grupa" iz Ljubljane i kontroverzni hrvatski biznismen Emil Tedeski, koga su slovenački mediji optužili da je bez para kupio "Drogu Kolinsku", kao većinski vlasnik "Soko Štarka" ponudio je malim akcionarima 1.420 dinara po akciji, iako realna tržišna cena iznosi 80 evra.

Na Skupštini akcionara "Soko Štarka" punomoćnik "Atlantik grupe" glasao je za predlog o prinudnom otkupu po ceni od 1.420 dinara po akciji, dok je punomoćnik malih akcionara, advokat Nemanja Srzentić, glasao protiv.

- Odluku sa Skupštine akcionara "Atlantik grupa" treba da registruje u Agenciji za privredne registre. Posle toga mali akcionari mogu u roku od 30 dana da pokrenu vanparnični postupak pred Privrednim sudom u Beogradu radi utvrđivanja primerenosti cena akcija i to ćemo sigurno uraditi. Svaki akcionar nezadovoljan cenom akcija može da pokrene taj postupak i traži utvrđivanje pravične cene - objašnjava Srzentić.

Kako je Telegraf.rs pisao, predstavnici malih akcionara Verica Božanović i Miloš Milošević su se obratili Vladi Srbije i izneli probleme sa kojima su suočeni, izrazili nezadovoljstvo nerealano niskom otkupnom cenom akcija.

(A. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA