RUSKI SUD: Zabrana propagande homoseksualizma zakonita!

Na zakon su uložili žalbu borci za prava seksualih manjina, nakon što su im odbili žalbu u sudu Sankt Peterburga, gde je Zakon o zabrani propagande homoseksualizma i donet

  • 1

Vrhovni sud Rusije proglasio je danas zakonitom zabranu propagande homoseksualizma i pedofilije među maloletnicima.

Na zakon su uložili žalbu borci za prava seksualih manjina, nakon što su im odbili žalbu u sudu Sankt Peterburga, gde je Zakon o zabrani propagande homoseksualizma i donet.

Kršenje tog zakona koji je donet u Sankt Peterburgu novembra 2011, a stupio na snagu u aprilu ove godine, povlači za sobom kaznu od 5.000 rubalja (125 evra) za fizičko lice, do 500.000 rubalja (12.500 evra) za pravno lice.

LGBT aktivisti smatraju da je zakon homofoban, a jedan od njih - Nikolaj Aleksejev kažnjen je po tom osnovu u maju, nakon čega se obratio Evropskom sudu za ljudska prava. Osim Sankt Peterburga, takav zakon je na snazi i u nekoliko drugih oblasti Rusije.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ridnec

    4. oktobar 2012 | 06:28

    Tako je, konacno neko pametan na ovom svetu. I treba da se zabrani sve sto je nezdravo po ljude, sto je vredja veru i samo covecanstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA