INVESTICIJE: Nemci i Estonci žele da ulažu u Srbiju

Nemački trgovinski lanci zainteresovani za dolazak na srpsko tržište, a estonski privrednici bi ulagali u energetiku i informacione tehnologije

  • 0

Pojedini veliki trgovinski lanci iz Nemačke posebno su zainteresovani za dolazak na tržište Srbije, rekao rukovodilac Odeljenja za proširenje Evropske unije Ministarstva privrede i tehnologije Nemačke Helge Tolksdorf.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić razgovarao je sa Tolksdofom o unapređenju bilateralne ekonomske saradnje i mogućnostima novih investicija Nemačke u Srbiji, saopšteno je iz Vlade.

- Nemačka je najveći spoljnotrgovinski partner Srbije, najveći donator i jedan od pet najvećih investitora u našoj zemlji - rekao je ministar Ljajić, dodajući da će Vlada u narednom periodu učiniti sve kako bi olakšala poslovanje nemačkih kompanija u našoj zemlji.

Ministar Ljajić razgovarao je i sa estonskim ministrom ekonomije i telekomunikacija Juhanom Partsom, koji je naglasio da su estonski privrednici zainteresovani za ulaganje u Srbiji, posebno u sektor energetike i informacionih tehnologija.

Parts je izjavio da Estonija podržava proširenje Evropske unije i da će Srbiji svojim iskustvima i podrškom u Savetu ministara pomoći na putu ka članstvu u EU, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA