GUMAR NAREDIO ADVOKATU: Ućuti i sedi dole!

Sudija Specijalnog suda opomenuo Dušana Maričića da nije glavnokomandujući u sudnici i da ne može nikome da izdaje naređenja

  • 0

Duško Maričić Gumar, bivši komandant JSO, optužen za oružanu pobunu ove jedinice, danas je u Specijalnom sudu odbio da iznese svoju odbranu, ali je onda naprasno počeo da komanduje u sudnici i naredio svom braniocu "da ućuti i sedne"!

Kada ga je sudija Vladimir Vučinić pitao da li hoće da se izjasni na optužnicu, Gumar je rekao da će odbranu izneti tokom postupka, ali je posle toga dao veoma konfuzno objašnjenje.

- Sudija, izjasniću se tek kada čujem jednog svedoka! Koliko ima svedoka koji treba da daju iskaz?- pitao je Maričić.

Sudija mu je rekao da ima devet svedoka i objasnio mu da može danas da iznese odbranu i da ga to uopšte ne ograničava da kasnije postavlja pitanja svedocima. Međutim, on je bio izričit da prvo mora da čuje iskaz svedoka.

- ...Ali, ima taj jedan svedok... Ja postupam po naredbi. On mi kaže ubi' Žiku ili Peru... - konfuzno je rekao Maričić.

Sudija mu je rekao da nema potrebe da objašnjava, ali je on nastavio da priča o potpuno neodređenom događaju, zbog čega je sudija morao da mu isključi mikrofon govoreći: "Maričiću, je l' ne čujete?! Isključio sam vam mikrofon". Uprkos tome, Gumar je nastavio:

- Ovo je moj branilac trebalo da kaže, da ću se izjasniti naknadno - rekao je Gumar.

U tom trenutku njegov advokat po službenoj dužnosti, Bojan Resavac, javio se za reč i ustao da se obrati sudiji, ali ga je Gumar preduhitrio, govoreći:

-  Sedi! Trebalo je to da kažeš odmah, sada nema potrebe!- naredio je advokatu.

Sudija je bio zapanjen i očitao mu je "kratku bukvicu".

- Ljudi u sudnici nisu vaši potčinjeni! Ne možete nikome da izdajete naređenja! U sudnici samo ja mogu da govorim "ustani- sedi"- bio je izričit sudija, posle čega je Maričić morao da se vrati na optuženičku klupu.

(A. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA