TERORISTIČKA PRETNJA? Radikalni islamista tvrdi da je Srbija "muslimanska teritorija"

Omar Bakri tvrdi da "svaka teritorija na koji islam uđe postaje islamska" i upozorava da su zbog toga mogući "oslobodilački" napadi na Srbiju i druge zemlje u regionu

  • 1

Radikalni islamista Omar Bakri upozorio na terorističke napade na Bugarsku, Rumuniju, Srbiju i druge zemlje regiona, "jer te teritorije pripadaju islamu".

Bakri je za bugarski list "24 časa" rekao da "kada islam uđe na neku teritoriju, ona postaje islamska, pa je zbog toga islam obavezan da je kad-tad oslobodi".

- Španija je, na primer, muslimanska teritorija. Istočna Evropa takođe. Rumunija, Albanija, Makedonija, Srbija, Kosovo, Bosna... Ali zbog slanja trupa u Avganistan i Irak, kao i zbog vojne saradnje sa Izraelom, takođe i Bugarska je legitimna meta - rekao je Bakri.

Omar Bakri je radikalni islamski lider poreklom iz Sirije, sa čvrstim vezama sa Al-Kaidom. On je živeo 20 godina u Londonu, ali je posle atentata u julu 2005. godine otišao u Liban i zabranjen mu je povratak u Veliku Britaniju.

Komentarišući Bakrijeve pretnje, rumunski ministar spoljnih poslova Titus Korlacean novinarima je rekao da je "Rumunija u prvom redu hrišćanska zemlja" i da "ne treba da komentariše razne izjave koje nemaju veze sa realnošću".

Korlacean je ipak naveo da je "Rumunija prihvatila razne strateške projekte kao što je antiraketni štit" u strateškom partnerstvu ne samo sa SAD, već i sa NATO-om i da će ostati "verni saveznik, nezavisno od rizika".

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbenda

    5. oktobar 2012 | 10:36

    ma koji ste vi divljaci i primitivci...odbijte od Srbije....je*o vas onaj s karikature...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA