Nišani: Albancima je najviše stalo da se rasvetli trgovina ljudskim organima!

Predsednik Albanije Bujar Nišani tvrdi da je ta zemlja zainteresovana "više od svih" da se sazna istina o ilegalnoj trgovini organima na Kosovu

  • 0

"Albanskom narodu više je od drugih stalo da se istraga o izveštaju Dika Martija o kidnapovanju i ilegalnoj trgovini organima uspešno okonča", rekao je u Strazburu predsednik Albanije Bujar Nišani.

- Više od svih smo zainteresovani da se sazna istina o tome - rekao je sinoć Nišani na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE), kojom Albanija trenutno predsedava.

On je istakao da Tirana ima puno poverenje u specijalni Euleksov istražni tim koji ispituje navode Dika Martija da su tokom sukoba na Kosovu 1999. i 2000. godine od zarobljenika uzimani organi i prodavani na ilegalnom tržistu.

Nišani je svoje reči potkrepio podsećanjem da je Albanija izglasala zakon kojim je ovom timu, koga predvodi Klint Vilijamson, dala puna ovlašćenja da na njenoj teritoriji samostalno sprovodi istražne radnje.

Predsednik Albanije se založio za što skoriji prijem Kosova i Metohije u Savet Evrope.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA