Simović negirao ubistvo, njegov brat i Kalinić se prozivali kao žene

Aleksandar Simović se danas u sudnici sreo sa bratom Milošem posle punih šest godina razdvojenosti, a posle dirljivog susreta i ljubljenja je čak zaplakao

  • 0

Nekadašnji pripadnik "zemunskog klana" Aleksandar Simović negirao je danas na početku suđenja pred Specijalnim sudom u Beogradu da je bezobzirno ubio svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka 3. juna 2006.godine, tvrdeći da nije imao razloga za to. Aleksandar Simović se danas u sudnici sreo sa bratom Milošem posle punih šest godina razdvojenosti. Kada su na pauzi dobili dozvolu da se pozdrave, Miloš ga je zagrlio, podigao i ljubio po glavi i obrazima, dok je Aleksandar posle dirljivog susreta zaplakao!  

- Nisam kriv za ubistvo Vukojevića. Nikoga nisam povredio niti ubio, pa ni Vukojevića. Ni jedan svedok saradnik nije rekao da sam nekoga ubio. Jedina nova okolnost je iskaz Sretka Kalinića, koji me tereti za ubistvo. Vukojević je bio zaštićeni svedok, ali mog brata Miloša i mene nije teretio, već je samo rekao da smo odlazili u Šilerovu, dok je za Kalinića rekao da je ubio na desitine ljudi. Bio bi lud kada bih naškodio takvom svedoku  - rekao je Aleksandar Simović.

On je priznao da se u stanu na Novom Beogradu, u kome se skrivao tokom bekstva, nalazilo oružje "zemunskog klana",  za čije je čuvanje bio zadužen Zoran Pović.

U stanu u kom je uhapšen Simović pronađeni su revolver "smit i veson", automatska puška sa municijom, ručna bomba, kao i municija za "magnum 357", kojim je izvršeno ubistvo Vukojevića.

U nastavku suđenja saslušani su kao svedoci i  bivši pripadnici "zemunskog klana" Sretko Kalinić i Miloš Simović.

Kalinić je tvrdio da je tokom bekstva od Miloša Simovića i Vladimira Milisavljevića zvanog Budala čuo da je Aleksandar ubio Vukojevića, jer je hteo da mu se osveti što je pristao da sarađuje sa tužilaštvom u procesu za ubistvo bivšeg premijera Zorana Ðinđića i što je raskrinkao dela koja je izvršio "zemunski klan".

Kalinić je ispričao da je najviše informacija o ubistvu Zorna Vukojevića Vuka čuo od Vladimira Milisavljevića Budale, Luke Bojovića i Miloša Simovića.

- Prvo mi je Milisavljević telefonom iz Španije rekao da Aleksandar Simović ide da ubije Vukojevića. Pitao ga je da li hoće da mu pomogne, ali je on to odbio. To mi je ispričao i Luka Bojović i zajedno smo se sprdali oko toga. Ja sam rekao da Aca neće da ga ubije, jer sam znao da do tada nije imao ubistava. Ispostavilo se da mu je ubistvo Vukojevića i Povića prva likvidacija. Prema priči njegovog brata Miloša, Vukojevića je ubio namerno. Povića je pogodio slučajno, jer je pištolj, kojim je mlatio Vukojevića po glavi iznenada opalio - rekao je Kalinić.

Govoreći o motivima ubistva, Klainić je naveo da je reč o osveti zbog svedočenja protiv "zemunskog klana" i novca Dušana Spasojevića Šiptara koji mu je poverio na čuvanje.

- Dušan Spasojević mi je rekao da je Vukojeviću dao 4,5 miliona evra na čuvanje. Taj novac je bio zakopan kod oraha iza njegove kuće u Zemunu i zbog toga je imao i kamere na kući. Miloš Simović mi je kasnije ispričao da je posle ubistva Vukojevića zapaljen automobil, koji je korišćen za otmicu navodeći "da ni jedna kola nisu izgorela tako dobro kao ta"! Aca Simović je posle zločina odvezao Povića do Urgentnog centra i ostavio ga, iako je bratu Milošu ispričao "da nije morao jer je na licu mesta već iskrvarrio" - rekao je Kalinić.

Miloš Simović, Aleksandrov rođeni brat, rekao je da Kalinić "sve laže", nakon čega je Sud odlučio da ih suoči.

Tokom suočenja Kalinić i Simović međusobno su se optuživali i "prozivali se oko žena" kao prave žene. 

Miloš Simović je provocirao Kalinića i pitao ga da li sme da se zakune u ćerku, ako govori istinu, posle čega su počele da pljušte međusobne optužbe.

Kalinić: Ćerke mi!

Simović: Nikada ti nisam rekao za ubistvo Vukojevuća. Smatraš me krivim, zato što sam te ranio i što si u zatvoru zbog mene.

Kalinić: Lažeš!

Simović: Jel ti žao što nemaš ženu kao ja?! Dušan Spasojević te gledao kao smeće! Držao te na lancu kao kera i izvodio te samo kada si trebao nekoga da ubiješ!  

Kalinić: Nikada na slobodi nisi smeo tako nešto da mi kažeš. Nametao si se da budeš šef Luki Bojovićui ostalima...

Simović: Nateraću te da priznaš da si sve izmislio, samo polako! Isprazni se slobodno! Biće ti lakše u ćeliji. Šta si radio sa ženom Cvetka Simića, bio si zaljubljen u nju kao tetreb. Šta si hteo da kažeš za moju ženu, ajde reci?

Kalinić: Ne bi živeo sa takvim ološem, proveri kod njenog ginekologa...

Posle ovoga ih je sudija prekinuo i opomenuo da prestanu sa uvredama.

Simović: Kalinić sve izmišlja. Družio se sa kriminalcima. Zakleo se samo da bi to čule njegova ćerka, majka i tašta. Sve što si rekao lažeš? Jel tako?!  (začikavao ga je)

Kalinić: Smeće jedno!

Kalinić i Simović posvađali su se tokom višegodišnjeg bekstva, nakon čega je Simović u Zagrebu upucao Kalinića u nogu, a potom se predao srpskoj policiji u junu 2010. godine. Kalinić je krajem avgusta 2010. godine iz Hrvatske izručen Srbiji.

 

(A. T. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA