EPS pred bankrotom, nema jeftinije struje danju!

S ovim tendencijama mi bismo već sledeće godine imali rupu u novčanom toku od skoro 80 milijradi dinara na prihode koji su oko 160 milijardi dinara, upozorava v. d. direktora EPS-a

  • 2

V. d. direktora Elektroprivrede Aleksandar Obradović izjavio je da nedostatak u njihovoj finansijskoj konstrukciji do kraja godine iznosi oko 41 milijardu dinara.

- Ako bi ostala ovakva situacija, sa ovim tendencijama mi bismo već sledeće godine imali rupu u novčanom toku od skoro 80 milijradi dinara na prihode koji su oko 160 milijardi dinara, to bi definitivno značilo i bankrot EPS-a u toku 2013. -  rekao je Obradović.

On je rekao da je prethodno rukovdstvo EPS-a to preduzeće ostavilo u katastrofalnoj finansijskoj situaciji i da je bio "šokiran" koliko je ona loša.

Obradović je istakao da je njegov cilj, za početak, finansijska stabilizacije EPS -a.

Kako je dodao, to preduzeće je dobilo zeleno svetlo od Vlade Srbije da krene u proces restruktuiranja, korporativizacije EPS, koja će doneti direktne uštede i povećanje profita.

Na drugoj strani,  ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je da u Srbiji neće biti poskupljenja struje i gasa do kraja ove godine.

Ona je kazala da će se raditi na ozbiljnim stvarima kao što su promena tarifnog sistema i izrada socijalnih karata u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike.

- Sledeće godine, kada budemo imali socijalne karte i tarifni sistem, moći ćemo da govorimo o realnijoj ceni električne energije - kazala je Zorana Mihajlović.

Inače, struja je u Srbiji poslednji put poskupela 1. aprila 2011. godine u proseku za 15 odsto, tako da cena kilovat časa, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV), iznosi 6,83 dinara.

Pre toga struja je poskupela u martu 2010. godina u proseku za 10 odsto.

(I. M. / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    5. oktobar 2012 | 16:32

    Kao znojem da pravite struju...Kako vas nije sramota. Pa kako ljudi da ne kradu struju kada ste bezobrazni

  • joche

    6. oktobar 2012 | 07:38

    Nemas pojma kako se pravi struja i zato ne lupetaj Jedna sms poruka ima cenu kao i kilovat potrosene struje A ti izracunaj sta dobijas od poslate glupe poruke ili potrosenih kilovat struje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA