KUME, ODREŠI KESU! Palma sutra ženi žirafu Jovanču!

Mlada se zove Ema, Vuk Bojović tvrdi da je "dama u najboljim godinama", dok Dragan Marković obećava "gala svadbu" koja će biti održana sutra u 10 sati

  • 1

Medijski najpopularniji stanovnik zoološkog vrta u Jagodini, muška žirafa Jovanča, dobio je ženku, čija će promocija biti sutra.

Posle završene sednice Skupštine grada, koja je zakazana za 10 sati, odbornici i novinari će posetiti zoo-vrt "Tigar", gde će im biti prestavljen novi stanovnik, žirafa ženka.

Pre četiri dana u Italiji, gde je predvodio delegaciju privrednika, predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma najavio je dolazak žirafe i obećao "gala svadbu".

Direktor zoo-vrta u Beogradu, Vuk Bojović, uz Markovića najzaslužniji za izgradnju zoo-vrta u Jagodini 2006. godine, otkrio je da se ženka zove Ema, da je stara između osam i devet godina i da je "dama u najboljim godinama".

Lane je samo od prodaje ulaznica ostvaren prihod u zoo-vrtu od 14.101.134 dinara, a za ovu godinu je planirano 14.500.000 dinara. Prihod od rada suvenirnice, butika, kafića, restorana, brze hrane i prodaje sladoleda u krugu zoo-vrta, bio je 41.281.975 dinara.

Zoo-vrt u Jagodini ima oko 100 vrsta životinja sa oko 400 primeraka, ne računajući ptice i ribe, a najbrojnije posete, pojedinačne i grupne, su leti i krajem i početkom školske godine kada su najbrojnije đačke ekskurzije.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA