BUNT: Bivši politički zatvorenik zapalio se u centru Tirane

Ðerđ Ndreca jedan je od 20 ranijih političkih zatvorenika koji su stupili u štrajk glađu u centru Tirane. Ndreca je zahtevao bržu isplatu obeštećenja za žrtve bivšeg komunističkog režima

  • 0

Jedan bivši politički zatvorenik zapalio se danas u centru Tirane, zahtevajući bržu isplatu obeštećenja za žrtve bivšeg komunističkog režima. Kako prenose agencije, još nije poznato kojeg stepena su povrede koje je Ðerđ Ndreca zadobio .

Ndreca (53) jedan je od 20 ranijih političkih zatvorenika koji su stupili u štrajk glađu u centru Tirane i koji su zahtevali od vlade da ispuni obaveze obeštećenja žrtava bivšeg režima u iznosu od 2.000 leka po danu pritvora.

On je bio u zatvoru šest godina zbog antikomunističkih aktivnosti. Koordinator protesta Skender Tufa rekao je da je jedan drugi štrajkač, koji je pokušao da ugasi plamen, takođe zadobio opekotine.

Oko 100.000 Albanaca je ubijeno, zatvarano ili upućeno u logore u vreme komunističkog režima koji je vladao Albanijom od 1944. do 1990. godine.

(I. D. /Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA