Tači otvorio radove na velikoj džamiji u Prištini!

Prve blokove na zidu džamije koja se gradi na prostoru između sedišta PTK i hitne službe zdrastvene stanice postavili su predsednica Atifete Jahjaga, predsednik Skupštine Jakup Krasnići, premijer Hašim Tači, predsednik opštine Priština i lider DSK Isa Mustafa i kosovski muftija Naim Trnava

  • 0

U Prištini je danas u prisustvu najviših kosovskih zvaničnika i predstavnika verskih zajednica počela izgradnja velike džamije.

Prve blokove na zidu džamije, koja se gradi na prostoru između sedišta PTK i hitne službe zdrastvene stanice, postavili su predsednica Atifete Jahjaga, predsednik Skupštine Jakup Krasnići, premijer Hašim Tači, predsednik opštine Priština i lider DSK Isa Mustafa i kosovski muftija Naim Trnava.

Početku izgradnje su prisustvovali i predstavnici drugih tradicionalnih verskih zajednica.

Muftija Naim Trnava, Krasnići i Tači ocenili su početak izgradnje džamije kao izuzetno značajan trenutak za muslimanske vernike i, kako su rekli, za Kosovo u celini u kome verske i nacionalne slobode čine osnovne temelje demokratije.

Oni su ocenili da je Kosovo primer za region kada se radi o međuverskoj harmoniji i toleranciji.

(I. M. / Izvor: Tanjug, Foto: Koha Ditore)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA