PALMA ISPUNIO OBEĆANJE: "Venčali" se Jovanča i Ema! (FOTO)

Žirafa Ema, stara sedam i po godina, stigla je iz beogradskog zoo-vrta kao poklon direktora Vuka Bojovića

  • 0

Sednica Skupštine grada Jagodine, kojom je predsedavao Dragan Marković Palma, trajala je danas svega pet minuta, jer su se odbornici, na čelu sa Markovićem, uputili u zoo-vrt "Tigar", gde su simbolično prisustovali zvaničnoj "ženidbi" medijski najpopularnijeg stanovnika zoo-vrta u Jagodini, muške žirafe nazvane Jovanča.

Na dnevnom redu sednice bilo je šest tačaka, pet je usvojeno jednoglasno, a u jednoj je jedan odbornik bio protiv.

-  Životna saputnica Jovanče, žirafa Ema, stara sedam i po godina, stigla je iz beogradskog zoo-vrta, kao poklon Vuka Bojovića. Od Jovanče je starija pet godina, ali se nije do sada telila -  izjavio je upravnik zoo-vrta, veterinar Vlada Jovanović.

On je podsetio da se žirafe pare "ležeći ili stojeći", a nose devet meseci.

Pre puštanja "mladenaca" iz štale, Marković je novinarima i odbornicima u zoo-vrtu izjavio da se danas realizuje obećanje koje je dao prošle nedelje, da će oženiti Jovanču.

- Jovanča se skućio. Realizujem obećanje koje sam dao pre nedelju dana i to zbog toga što su neki najavili sedmodnevne manifestacije. Poznato je da sam human čovek i da se zalažem za ljudska prava, te da ništa iz oblasti nije prekršeno kod onih koji pričaju da su uskraćeni. Naravno da im ništa nije zabranjeno da rade u četiri zida šta god žele. Čuveni žiraf Jovanča pre dve godine je osam meseci bio svakodnevno u svim medijima po raznim osnovama. Pošto je Jovanča postao polno zreo, rešili smo da ga ženimo i obezbedili smo mu devojku Emu. Ona je sedam i po godina starija od njega. Emu nam je poklonio direktor beogradskog zoo-vrta Vuk Bojović, kome najviše zahvaljuje Jovanča - rekao je on.

Prema dostupnim podacima, ovakav primerak žirafe u svetu košta oko 40.000 evra. Marković je najavio da će početkom sledeće godine u zoo-vrt stići još jedna egzotična životinja i to - panda. Zoo-vrt "Tigar" ima 80 životinjih vrsta sa preko 400 primeraka životinja.

Podsetimo, Vuk Bojović je ekskluzivno za Telegraf najavio ovo venčanje, odnosno dolazak Eme u Jagodinu.

(P.S. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA