ZATVORENIK IZ "LORE": Priključivali su struju na nas, tukli nas i terali da lajemo i pevamo ustaške pesme

Rezervista nekadašnje JNA Veselin Bojović ispirčao je na saslušanju, u okviru istrage o događanjima u logoru "Lora" tokom ratnih dešavanja prilikom raspada bivše SFRJ, da zu zatočenici bili izloženi fizičkom i psihičkom zlostavljanju

  • 0

Crnogorac Veselin Bojović, rezervista nekadašnje JNA, koji je bio zatočenik logora "Lora" kod Splita, ispričao je da su zatvorenici bili izloženi svirepom mučenju od strane pripadnika hrvatskih oružanih snaga.

Bojović je na saslušanju, obavljenom na zahtev Tužilaštva Hrvatske, u okviru istrage o događanjima u zatvoru "Lora" tokom ratnih dešavanja prilikom raspada bivše SFRJ, ispričao da su hrvatski stražari terali zatvorenike da pevaju ustaške pesme i da laju, a bili su izloženi i neviđenom fizičkom zlostavljanju.

- Priključivali su struju na nas, udarali pesnicom, nogama i bejzbol palicama - rekao je Bojović na saslušanju u crnogorskom Tužilaštvu - ispričao je ovaj vojnik.

Bojović je naveo da je u splitskom zatvoru bila zatočena i grupa rezervista JNA sa područja Nikšića i Šavnika, dodajući da su oni bili posebno masakrirani.

- Jednom od njih bilo je izvađeno oko, drugome otkinuto uvo, a lice im se nije videlo od krvi - objasnio je on.

Bojović je razmenjen u avgustu 1992. godine.

(M. S. / Tanjug / Foto: glassrpske.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA