POSAO BEZ PROTEKCIJE: Na Fejsbuku i Tviteru anonimni konkurs velikih kompanija!

U okviru programa "Mladi lideri" aktivacija zainteresovanih, prijavljivanje i prvo testiranje obavljeni su na internetu kako bi bio izbegnut strah da je konkurs namešten

  • 1

ZAPOŠLJAVANJE BEZ POZNANSTVA! Na društvenim mrežama "Fejsbuk" i "Tviter" objavljen je konkurs za posao pod nazivom "Mladi lideri" na koji su se diplomirani studenti javljali a da pri tome nisu znali koja se firma krije iza tog konkursa.

Čitav konkurs rađen je preko interneta, a objavljivan je i na društvenim mrežama, dok su iza njega, kako Telegraf saznaje, stale velike kompanije koje namerno nisu htele sebe da ističu da bi pokazale mladim ljudima da je zapošljavanje u Srbiji moguće bez poznanstava i protekcija.

Program "Mladi lideri" predstavlja inovativni projekat u oblasti zapošljavanja. Aktivacija zainteresovanih, prijavljivanje i prvo testiranje obavljeni su na internetu i cela akcija popularisana je isključivo u onlajn okruženju.

Nov je i princip da u uvodnom delu zainteresovani nisu znali ime kompanije koja stoji iza cele akcije. Time je izazvano dodatno interesovanje mladih stručnjaka, kod kojih, kako su pokazala istraživanja, načelno postoji strah od toga da su rezultati uobičajenih konkursa za posao zapravo unapred poznati i namešteni.

U "Delta holdingu", čiji je vlasnik Miroslav Mišković, a koja je stajala iza ovog konkursa, kažu za Telegraf da je projekat "Mladi lideri" deo novog ciklusa zapošljavanja i edukacije mladih kadrova.

- Na upravo završenom konkursu, koji je u potpunosti realizovan onlajn, prijavilo se više od 1.000 mladih, fakultetski obrazovanih kandidata. U nekoliko narednih faza biće odabrano i uključeno 20 najboljih u program pod nazivom "Mladi lideri" - kažu za naš portal u toj kompaniji.

Oni objašnjavaju da program "Mladi lideri" predviđa da izabrani kandidati počnu da rade u kompaniji i da u narednih godinu dana prođu čitav niz dodatnih obuka u zemlji i inostranstvu, istovremeno upoznajući poslovnu praksu i sistem u kome rade.

- Uvereni smo da ćemo na kraju ovog ciklusa dobiti mlade, motivisane i kvalifikovane ljude, spremne da razvijaju svoju karijeru, ali i da doprinesu unapređenju našeg poslovanja – kaže Ana Dučić, direktor ljudskih resursa u "Delta Holdingu".

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu za Telegraf da pozdravljaju svaku akciju zapošljavanja mladih stručnjaka u Srbiji, kojih je prepun "Biro".

- Pozdravljamo svako zapošljavanje koje će omogućiti mladim i učenim ljudima da se zaposle i da svoje znanje nadgrađuju. Čitav konkurs "Mladi lideri" osmišljen je veoma lepo i nov je na ovim prostorima - kažu u toj službi za naš portal.

Oni pozivaju da se što veći broj firmi odluči na ovakav, anoniman vid konkursa, jer će to smanjiti "nameštene konkurse" i omogućiti da pravi ljudi dođu na prava mesta.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • spsss

    12. oktobar 2012 | 22:54

    Ha,ha,ha Delta i postenje? Kad pogledate Vujakliju i trazite objasnjenje kontradikcije,stoji Delta i postenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA