ZBOG KORUPCIJE: Policija privela Dušana Borovicu!

Zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet opštine Nova Crnja za 3,1 milion dinara policija je, pored vlasnika "Vojvodina puta", privela i direktora tog preduzeća Zdravka Ilića i direktora JKP "8. avgust" Dragana Aleksića

  • 0

Zrenjaninska policija uhapsila je jutros vlasnika "Vojvodina puta" iz Zrenjanina Dušana Borovicu, direktora tog preduzeća Zdravka Ilića i direktora JKP "8. avgust" Dragana Aleksića zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet opštine Nova Crnja.

Kako je za Telegraf potvrđeno u Višem sudu u Zrenjaninu, osumnjičeni će biti saslušani u popodnevnim časovima.

U saopštenju MUP-a se navodi da je od marta do aprila predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov, koji se nalazi u pritvoru, naložio direktoru JKP "8. avgust", čiji je osnivač opština, da bez sprovođenja postupka javne nabavke za asfaltiranje parkinga na bazenu u Srpskoj Crnji i potpisanog ugovora između opštine Nova Crnja i "Vojvodina put", izda lažne fakture opštini.

Time je preduzeću "Vojvodina put" omogućeno korišćenje goriva i nabavka građevinskog materijala, koje je u iznosu od 3,1 miliona dinara platila opština Nova Crnja. Postupak javne nabavke sproveden je naknadno po završetku tih radova.

Za isti posao zaključen je ugovor koji su potpisali direktor "Vojvodina puta" i Milankov na osnovu čega je sa računa opštine uplaćeno 3,9 miliona dinara na račun preduzeća "Borovica transport", čiji je vlasnik takođe Dušan Borovica.

Sa računa "Borovica transporta" podignut je iznos od 2,5 miliona dinara, od čega je Borovica predao Milankovu 1,4 milona dinara.

Osumnjičeni su pribavili korist Milankovu i preduzeću "Borovica transport" u iznosu od 3,1 milion dinara i time oštetili budžet opštine Nova Crnja.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Zrenjaninu.

Akcija hapšenja izvedena je u saradnji Policijskih službenika Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijske uprave u Zrenjaninu, Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA