Lekić: Crna Gora neće povući priznanje Kosova

"Međunarodno pravo ne poznaje kategoriju poništavanja odluka prethodnih vlada o priznavanju država", kaže lider Demokratskog fronta

  • 0

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić odbacio je mogućnost da bi taj politički savez, u slučaju da osvoji vlast na parlamentamim izborima 14. oktobra, doveo u pitanje odluku Vlade Crne Gore Mila Đukanovića o priznavanju nezavisnosti Kosova.

- Međunarodno pravo ne poznaje kategoriju poništavanja odluka prethodnih vlada o priznavanju država - rekao je Lekić i dodao da je većinska crnogorska javnost nije zadovoljna načinom na koji je vlast donela odluku o priznavanju Kosova, bez elementarnog konsultovanja volje građana.

- Crnogorska vlast je ili servilno izvršila dobijene naloge sa strane ili projektovala da će priznanjem Kosova dobiti neku nagradu - rekao je Lekić i dodao da Demokratski front namerava da intenzivno sarađuje sa međunarodnim faktorom, ali ne na tim principima.

Prema njegovim rečima, u slučaju da im građani ukažu poverenje, na međunarodnom planu će nastaviti tamo gde je stala prethodna vlada, što znači i uvažavanje prethodno usvojenih međunarodnih obaveza.

- I povodom Kosova bismo imali aktivnu politiku, u više segmenata, kako prema crnogorskoj manjini tamo, tako prema problemu izbeglica sa Kosova u Crnoj Gori - rekao je Lekić.

(D. Z. / Izvor: Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA