KO SU NAJVEĆI DUŽNICI U SRBIJI: "Simpo" duguje 6 milijardi poreza!

Prve na spisku najvećih dužnika među pravnim licima su četiri banke u stečaju - "Beobanka a. d." koja duguje skoro 28 milijardi dinara, "Investbanka a. d." sa približno 21,1 milijardom duga, "Astra banka a. d." sa 18,1 milijardi i "Beogradska banka a. d." sa 15,2 milijarde dinara

  • 0

Poreska uprava objavila je danas spisak 1.000 najvećih dužnika - 500 pravnih lica i 500 preduzetnika.

Prve na spisku najvećih dužnika među pravnim licima su četiri banke u stečaju - "Beobanka a. d." koja duguje skoro 28 milijardi dinara, "Investbanka a. d." sa približno 21,1 milijardom duga, "Astra banka a. d." sa 18,1 milijardi i "Beogradska banka a. d." sa 15,2 milijarde dinara.

Među najvećim dužnicima je i Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" u restrukturiranju, koje duguje 10,2 milijarde.

Ostali dužnici imaju dugovanja ispod 10 milijardi dinara, a među njima su "Zastava automobili" u restrukturiranju sa 4,5 milijardi dinara, "PKB a. d." u restrukturiranju sa 3,8 milijardi dinara duga.

Inače, najveći dužnik među frimama koje nisu u stečaju je "Simpo" iz Vranja sa više od 6 mijardi dinara duga. Iza njega je "Zastava oružje"  sa 4,8 milijardi dinara duga, sledi "Beograd Film" sa 3,8 milijardi dinara, kao i RTB "Bor" sa 3,2 milijarde dinara duga.

Spisak najvećih dužnika među firmama možete pogledati ovde.

Kod spiska najvećih dužnika kod preduzetnika većinu čine oni koji su već obrisani iz registra, ili im je oduzet PIB. Najveći dužnik ima nešto više od 192 miliona dinara duga, a do desetog mesta na listi se nalaze preduzetnici koji duguju od 190 do 100 miliona dinara duga.

Spisak najvećih poreskih dužnikameđu preduzetnicima pogledajte ovde.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA