Knežević: Vlada će zabraniti izvoz hrane!

Ukoliko se ne stabilizuju cene i snabdevanje tržišta osnovnim životnim namirnicama u Srbiji, Vlada Srbije će zabraniti njihov izvoz, najavljuje ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

  • 0

Ukoliko se ne stabilizuju cene i snabdevanje tržišta osnovnim životnim namirnicama u Srbiji, Vlada Srbije će zabraniti njihov izvoz, izjavio je danas ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Goran Knežević.

- Zbog ovogodišnje suše, gubitak u poljoprivrednoj proizvodnji je dostigao oko 50 odsto, i to se odražava i na cenu hrane, zbog čega je Vlada Uredbom zabranila izvoz šećerne rebe, suncokreta i soje - rekao je Knežević.

Otvarajući Drugi poljoprivredni forum "Hrana za Evropu”"u organizaciji beogradskog Ekonomskog instituta, Knežević je rekao da je Vlada Srbije posvećena poboljšanju situacije u privredi, a posebno u agraru.

- Posebno mesto u tim naporima zauzima borba protiv korupcije, koja nanosi namerljive štete privredi - kazao je Knežević i dodao da je i fiskalna konsolidacija važna za pomoć privredi da lakše posluje.

Cilj Vlade je da agrarni budžet raste, što će biti pokazano i u budžetu za 2013. godinu, naglasio je Knežević i najavio da će sledeće nedelje vlada usvojiti predlog zakona o podsticajima u poljoprivredi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA