UMRO TATA DOLI: Preminuo naučnik koji je klonirao čuvenu ovcu!

Kit Kempbel, naučnik koji je zaslužan za kloniranje ovce Doli, što je izazvalo pravu senzaciju i brojne žučne reakcije, preminuo je u svom domu, u 58 godini života

  • 0

Britanski naučnik zaslužan za kloniranje ovce Doli, Kit Kempbel, preminuo je u svom domu u Engleskoj, u 58. godini, saopštio je Univerzitet u Notingemu na kome je naučnik radio.

Britanski biolog Kempbel je 1991. počeo s istraživanjem kloniranja životinja na Institutu Roslin u blizini Edinburga, da bi 1996. godine u julu objavio da je na svet došla ovca nazvana Doli. Ona je bila prvi uspešno kloniran sisar iz somatske ćelije odrasle životinje.

Kloniranje ovce Doli izazvalo je pravu senzaciju i brojne žučne reakcije, kako naučnika, tako i aktivista za zaštitu prava životinja, koji su revoltirani postavljali pitanja o etici kloniranja.

Kempbel je nastavio da istražuje kloniranje, smatrajući da ima veliki značaj za medicinske svrhe. Dobitnik je brojnih nagrada za nauku i medicinu.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA