SLUČAJ TATON: Odbrana traži izuzeće beogradskog suda zbog opstrukcije!

Odbrana traži da bilo koji Viši sud u Srbiji odluči o zahtevu za ponavljanje postupka i tvrdi da je Viši sud u Beogradu pristrasan jer je sudija Mirjana Ilić posle presude avanzovala u disciplinskog tužioca

  • 1

Odbrana osuđenih za učešće u ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona podnela je zahtev Apelacionom sudu u Beogradu da bilo koji sud u Srbiji, osim Višeg suda u Beogradu, odluči o zahtevu za ponavljanje postupka, jer sumnja da beogradski sud opstruiše taj proces.

Advokat Svetozar Vujačić, branilac odbeglog Dejana Puzigaća, koji je osuđen na 14 godina zatvora, kaže u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima da krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu ni posle 45 dana nije odlučilo o zahtevu odbrane za ponavljanje postupka, koji je podnet 30. avgusta, a napisan je na svega dve strane.

Vujačić tvrdi da je Viši sud pristrasan, jer je sudija Mirjana Ilić, koja je donela prvostepenu presudu za ubistvo Tatona, postala disciplinski tužilac u Visokom savetu sudstva, koji odlučuje o pokretanju postupka za razrešenje sudija.

- Odbrana od Apelacionog suda traži da odredi bilo koji drugi Viši sud u Srbiji, koji će da odluči o zahtevu za ponavljanje postupka, jer sumnja u pravičnost odluke beogradskog suda - ističe Vujačić.

On kaže da je zahtev za ponavljanje postupka napisan na dve strane, na jednoj je sam predlog, a na drugoj je izjava  penzionisanog policajca Dragana Crepulje, koji nije bio pozvan da svedoči tokom prvog postupka i koji tvrdi da Taton nije bačen sa zida, već da je sam pao.

Branioci osuđenih podneli su 30. avgusta Višem sudu u Beogradu predlog za ponavljanje krivičnog postupka, ali o njemu još nije odlučeno.

Ponavljanje postupka se traži, jer ni Viši sud u Beogradu niti Apelacioni nisu cenili kao dokaz Crepuljinu izjavu, kao ni transkript telefonskog poziva prolaznice, koja je Hitnoj pomoći prijavila da je Taton pao preko ograde i da nije bačen.

Ukoliko tročlano vanraspravno sudsko veće usvoji zahtev, postupak će biti ponovljen u odnosu na svih 14 navijača Partizana, koji su učetvovali u masovnoj tuči na Obilićevom vencu, 17. septembra 2009. godine, kada je pretučen Taton.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloboda za Grobare

    14. oktobar 2012 | 22:22

    Skoro svi ovde su apsolutno nevini,ali vreme je za pravdu,vreme je za istinu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA