Doris Pak: Hrvatska još nije spremna za EU

Zastupnica CDU u Evropskom parlamentu, koja se još pre 20 godina zalagala za pomoć Hrvatskoj, sada je uputila tamošnjoj vladi poruke da mora još mnogo da radi na ispunjenju uslova za članstvo u EU

  • 0

Hrvatskoj su stigle oštre poruke da još nije spremna za članstvo u EU i to ne samo od nemačkih medija skeptičnih prema daljem proširenju Unije već i kao sveprisutan stav u redovima vladajuće CDU.

- To je jasna poruka koja ne bi trebalo da iznenadi hrvatsku Vladu. Trebalo je više da rade na ispunjavanju uslova, a ne da gube vreme. Sad vreme ističe i Vlada mora ozbiljno da radi na ispunjavanju preostalih uslova - rekla je Doris Pak, zastupnica CDU u Evropskom parlamentu koja se još pre 20 godina zalagala za pomoć Hrvatskoj oko priznanja nezavisnosti, a zatim i u vezi sa članstvom u EU.

Ona je odbacila sumnje da CDU postaje kritičan prema Hrvatskoj zato što je na vlasti SDP, a ne njihov stranački istomišljenik HDZ.

- To nije stranačka politika i to je Nemačka uvek dokazivala na primeru Hrvatske. Ko god je bio na vlasti u Hrvatskoj ili Nemačkoj, Hrvatska je imala našu podršku - izjavila je Pak i upozorila da će biti posledica po Hrvatsku ako ne ispuni uslove.

(Telegra.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA