VEDRANA RUDAN O "NIKLOVANJU": Zašto nismo Srbi već Hrvati, krotki poput ovaca?

- Da smo “divljaci” poput Srba, da se borimo za čist zrak, vodu, zemlju, zdraviju budućnost naše djece, da sve to tražimo urlajući i lupajući šakom po stolu ne bismo vidjeli Evropu - piše na svom blogu Vedrana Rudan

  • 0

Poznata hrvatska spisateljica Vedrana Rudan u svom poslednjem blogu pohvalila je reakciju civilnog sektora, medija i intelektualaca u Srbiji koji su se pobunili protiv početka istraživanja i iskopavanja rude nikla u našoj zemlji.

- Zašto nismo Srbi? Da smo Srbi, Plomin 3 nikad ne bi rak izrigao na istarska sela, gradove, brda, doline, rijeke i more. Da smo Srbi, Hrvatska televizija dala bi priliku i običnim ljudima da kažu što misle o razaranju njihovog zavičaja. Da smo Srbi, smeli bismo na televiziji reći što mislimo o domaćim i stranim kriminalcima koji će nam podaviti djecu - napisala je Rudanova, pa nastavila.

- Mi nikad, nikad i nikad nećemo na HTV-u videti emisiju o gradnji Plomina 3 (Termoelektrana u Istri - prim. aut.). U studiju nećemo vidjeti Čačića, ekologe, predstavnike građana Istre, suvislu voditeljicu, nećemo čuti vapaj stanovnika istarskih sela čije će živote Plomin 3 pretvoriti u umiranje na rate. Nikad nećemo čuti što će Plomin 3 učiniti Hrvatskoj, istarskoj zemlji, njenom zraku, plućima stanovnika, istarskoj vodi, turizmu, poljoprivredi. Već se godinama pitam zašto smo mi građani Hrvatske krotki poput ovaca? Da smo “divljaci” poput Srba, da se borimo za čist zrak, vodu, zemlju, zdraviju budućnost naše djece, da sve to tražimo urlajući i lupajući šakom po stolu ne bismo vidjeli Evropu - piše na svom blogu Vedrana Rudan.

(I.  M. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA