Cvetković: Naći najbolje rešenje za Ju-Es-Stil

Vlada formira multiresorsku radnu grupu za Železaru Smederevo

  • 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je cilj vladine radne grupe za Železaru Smederevo, da razmotri situaciju u toj kompaniji i da pronađe rešenje najbolje za Srbiju, "imajući u vidu da potencijalno povlačenje 'Ju-Es-Stila' sa ovog tržišta može da dovede do velikih problema u samoj kompaniji i do prestanka sa njenim radom".

- Kao što znate, moramo da vodimo računa, kako o zaposlenima koji tamo rade, tako o celini naše privrede jer je do sada Železara Smederevo, odnosno kompanija "Ju Es Stil Srbija" bila jedna od naših najvećih izvoznika, a isto tako je ona povezana sa nizom dobavljača iz zemlje tako da bi prestanak sa radom izazvao ogromne probleme u našoj privredi - istakao je Cvetković.

Premijer je naveo da vlada već mesec dana vodi intenzivne razgovore sa predstavnicima "Ju Es Stila", ali nije želeo da unapred spekuliše o mogućim rešenjima do kojih bi došla radna grupa naglasivši da će ona raditi "u najboljem interesu države, ekonomije i zaposlenih".

On je napomenuo i da će radna grupa za "Ju Es Stil Srbija" biti multiresorska, i na njenom čelu će biti državni sekretar Ministarstva finansija Dušan Nikezić, a u grupu će, takođe, na nivou državnih sekretara ući i predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva poljoprivrede i trgovine, vezano za trgovinu, Ministarstvo infrastrukture vezano za železnicu, Ministarstva rada i socijalne politike i Republički javni pravobranilac.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović je rekla da je sa premijerom Cvetkovićem u svakodnevnom kontaktu oko formiranja radne grupe za železaru i istakla da će vlada obezbediti da "Ju es stil" radi određenim kapacitetom.

Vlada se, prema njenim rečima, prilikom eventualne kupovine neće zaduživati, već će novac biti obezbeđen preraspodelom u budžetu.

(Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA