ZLOUPOTREBA POLOŽAJA: Uhapšen bivši predsednik opštine Brus

Policija je uhapsila Milutina Jeličića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj prilikom izgradnje kuća koje su oštećene u klizištima 2006. godine

  • 0

Kruševačka policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila je bivšeg predsednika opštine Brus Milutina J. i još dvojicu osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Ministarstvo za kapitalne investicije za 223.701 evro, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osim Milutina J. uhapšen je i bivši menadžer opštinske uprave Brus i komandant Oštinskog štaba civilne zaštite Ðorđa S, i građevinski inspektor opštinske uprave Brus Mileta T.

Krivičnom prijavom policije su obuhvaćeni i Saša S, Zoran G, Jovan T. i Radoljub Ć, svi iz Brusa.

Policija u saopštenju navodi da su osumnjičeni 2006. godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja pribavili imovinsku korist za više porodica u selima Zlatar, Bogiše i Igroš.

To su izvršili tako što su svojim izveštajima o navodnim oštećenjima porodičnih kuća, doveli u zabludu Koordinaciono telo Vlade Srbije da donese Odluke o izgradnji novih stambenih objekata porodicama u pomenutim selima, kao najugroženijim klizištima u opštini Brus, iako za to nije bilo potrebe, što je i utvrđeno proverom na terenu, navela je policija.

Na taj način su oštetili Ministarstvo za kapitalne investicije Republike Srbije za iznos od 223.701 evra, navodi se u saopštenju.

(A. T. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA