DOKLE, BRE, VIŠE! Evro pada, cene ostaju iste!

Ako bi se kurs stabilizovao na duže vreme, onda bismo mogli da razgovaramo o korekciji cena. Ne znam tačno kako se cena sirove nafte odražava na cenu naftnih derivata u Srbiji, ali ako pričamo o jačanju dinara, iskustvo nas uči da je to kratkog daha, kažu trgovci

  • 0

Uvoznici, trgovci i proizvođači u Srbiji nemaju nameru da snize cene robe i usluga, bez obzira na činjenicu da je dinar u poslednjih mesec dana ojačao za 5,5 odsto, dok je sirova nafta na svetskom tržištu znatno pojeftinila!

Mada su se, dok je evro rušio sve rekorde, utrkivali da nam objasne da nisu odgovorni za poskupljenja, već da je za sve kriva slaba nacionalna valuta, trgovci, proizvođači i uvoznici nisu toliko rečiti i sada kada treba da obaraju cene.

- Ako bi se kurs stabilizovao na duže vreme, onda bismo mogli da razgovaramo o korekciji cena. Ne znam tačno kako se cena sirove nafte odražava na cenu naftnih derivata u Srbiji, ali ako pričamo o jačanju dinara, iskustvo nas uči da je to kratkog daha. Nadam se da grešim i da će 2013. godina biti stabilnija - kaže Miroslav Miletić, direktor kompanije "Bambi".

Iako bi, ako ništa drugo, proizvodi iz uvoza trebalo da pojeftine, čini se da to ne bi treba očekivati, barem ako je suditi po odgovoru iz "Tehnomanije".

- Najvažnije je to da neće biti novih pooskupljenja, bar ne znatnih. Mi svakodnevno nivelišemo cene s kursom, pa je u tom smislu moguće i pojeftinjenje, ali ne preterano - poručuju iz ove firme.

(I. M. / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA