MERKELOVA: Britanci su kao gunđala iz "Mapet šoua"!

Nemačka kancelarka smatra da su Kameron i Britanci "Statler i Valdorf Evrope", koji neprekidno nešto gunđaju sa strane, rekli su izvori u Berlinu, a preneo je juče "Špigel"

  • 0

SKLONITE SE S PUTA, IDE ANGELA LJUTA! Merkelova je uporedila britanskog premijera Dejvida Kamerona i Britance sa "gunđalima sa balkona" iz čuvenog "Mapet šoua".

Nemačka kancelarka smatra da su Kameron i Britanci Statler i Valdorf Evrope, jer neprekidno nešto gunđaju sa strane, rekli su izvori u Berlinu, a preneo je juče "Špigel".

Magazin je izneo da je Merkelova već umorna od britanskih pritužbi zbog pravca u kom ide Evropska unija.

Merkelova je u privatnim razgovorima ukazala da niko ne sme Britancima da pruži osećaj da nisu više deo Evrope i da vrata moraju da ostanu otvorena za London, piše "Špigel".

Međutim, Kameronova administracija, nespremna na kompromis, ostavlja nemačku vladu bez izbora, dalje navodi nemački list.

Kameron i Merkelova razgovarali su telefonom uoči sastanka u četvrtak u Briselu.

Očekuje se da će se njih dvoje sukobiti oko planova u vezi sa Evropskom bankarskom unijom, koja će, prema mišljenju Dauning strita, umanjiti značaj Londona.

(I. M. / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA