ORIGINAL ILI KOPIJA: General granične policije nosi čuku od 20.000 evra?

General Nenad Banović, načelnik Uprave granične policije, slikan je na sastanku sa Nemcima sa ručnim satom marke "hublot", a posle prozivke Sindikata srpske policije ljutito je poručio "da će im pokloniti sat!"

  • 11

Sindikat srpske policije je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju generala Nenada Banovića, načelnika Uprave granične policije, sa satom "hublot", koja je snimljena na sastanku sa delegacijom Nemačke oko viznog režima i problema sa azilantima.

U prvom planu na ovoj fotografiji je Banovićev ručni sat, a SSP  je u potpisu ispod slike napisao: "Da li naš general Banović nosi originalni sat "hublot" ili neku jeftinu kopiju od stotinak evra?".

Sindikalci su otišli i korak dalje, pa su na zvaničnom sajtu proverili da cena originalnog sata "hublot big beng blek" iznosi od 12.000 do 20.000 evra u zavisnosti od materijala izrade i serije.

General Nenad Banović je posle otvorenog pitanja na Fejsbuku pozvao predsednika SSP Glišu Vidovića i zamerio mu na objavljivanju  slike!

- Bio je ljut i poručio je da će nam pokloniti sat!  Uprkos tome, pitamo ga da li je sat original ili nije? Gde i kako je kupljen i koliko je koštao?  Ako je sat kopija, da li jedan policijski službenik i general treba da nosi predmet krivičnog dela? Koja je poruka građanima, medijima, kolegama i strancima sa sastanka - da je veoma bogat ili da se pretvara da je bogat? Mi smo svi državni službenici i naše ponašanje i postupci su pod lupom javnosti dok radimo, zbog čega moramo da vodimo računa kako sebe predstavljamo - izričit je Sindikat srpske policije.

General Banović je u izjavi za Telegraf.rs rekao da je u pitanju replika poznate marke, koja košta oko 200 evra.

- To su trivijalnosti! Ne znam ko uopšte ima vremena da se bavi takvim stvarima? Nekome je povređena sujeta, pa pokušava ovakvim glupostima da mi naudi. Mogu da vam pokažem ovaj sat, dođite kod mene nije nikakav problem - kaže general Banović.

Prema tvrdnjama SSP, Banović je Gliši Vidoviću rekao da ovo nije zaslužio, i poručio da Uprava granične policije i on lično imaju dobru saradnju sa Sindikatom srpske policije.

Međutim, Sindikat nema isto mišljenje i pitaju ga na koju saradnju misli.

- Nikada se nije udostojio da odgovori na pozive SSP i dođe na proslave ili manifestacije na koje smo ga pozivali, niti je u svoje ili ime UGP poslao predstavnika. Istovremeno, Uprava granične policije ni general Banovića nikada nisu pozvali delegaciju SSP ni na jednu svečanost ili proslavu. UGP je nedavno slavila svoj dan u hotelu "Predejane", ali smo mi bili ili zaboravljeni ili nepoželjni. Možda nije trebalo da vidimo ono što se tamo dešavalo? - oštro je uzvratio Sindikat srpske policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ®™

    22. oktobar 2012 | 01:43

    znate onu...daj da ga pustimo da radi trecu smenu za rodjendan. :)

  • boban

    22. oktobar 2012 | 11:02

    i sta je tu toliko vazno koliko kosta taj sat! ovi iz sindikata rade u policiji ili gde? vi pocnite da radite svoj poso i hapsite kriminalce,i ako sumnjate u rad generala vi to lepo istrazite a ne po novinama i tv placete ko babe jer vas nisu pozvali na proslavu! ps.ja jedva prezivljavam,radim dva posla ali nosim rolex od 25 000 e,poklon od pokojnog oca i sta biste vi na to rekli da sam lopov ili da je moj stari bio lopov...smesni ste i jadni a najtuznije je sto ovakvim glupostima pokazujete da ste i nesposobni!!!

  • Saradnik

    21. oktobar 2012 | 21:22

    Koliko sam razumeo dobra saradnja se svodi na proslave, manifestacije i krkanluk?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA