Doris Pak sputava Hrvatsku zbog bliskosti sa HDZ-om

Zagrebački "Jutrarnji list" citira izvor iz Vlade koji ukazuje da je Pakova 20 godina branila HDZ i to u vreme najvećih mahinacija, a sada vladu Zorana Milanovića napada jer nije rešila tehnička pitanja, a to nije slučajnost

  • 0

Poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak šokirana je optužbama koje je na njen račun objavio današnji "Jutarnji list"pozivajući se na izvore u hrvatskoj vladi - da kao osoba bliska HDZ-u želi otežati evropski put Milanovićevoj vladi.

- Šokiralo me je kad sam u hrvatskim dnevnim novinama pročitala tekst koji me optužuje za političko favorizovanje, a još me više užasnulo kad sam saznala da te optužbe dolaze od hrvatske vlade - navela je Pakova u izjavi koju prenose mediji u Hrvatskoj.

"Jutanji list" objavio je da HDZ i njen novi šef  Tomislav Karamarko žele da otežaju ulazak Hrvatske u Uniju, a u tekstu se navodi da je "Doris Pak u prošlosti bila izrazito nekritična prema Hrvatskoj i redovno je branila HDZ, pa iznenadni zaokret i svrstavanje među političare koji smatraju da bi trebalo preispitati odluku o primanju Hrvatske u Uniju nije došli sami od sebe, već pod uticajem HDZ-ovog eksperta za spoljnu politiku Davora Štira".

Ističući da je niz godina pratila Hrvatsku, još od vremena pre njene nezavisnosti, Pakova dodaje da se nikad nije plašila da iznosi kritike.

- Podsećam sadašnju vladu da je tokom 17 od posladnje 21 godine HDZ bio na vlasti u Hrvatskoj, pa sam bila mnogo kritičnija prema HDZ-ovim vladama jer je njihov zadatak, vođenje i završetak pregovora, bio previše važan da se shvati olako - navela je Doris Pak.

Ona ističe da su njene izjave o napretku Hrvatske bile zapravo potpuno suprotne izjavama nekih nemačkih političara koji su smatrali da Hrvatska nije spremna za EU.

- Za Hrvatsku je monitoring normalna situacija između kraja pregovora i datuma pristupanja. On je zamišljen da vladi pomogne dovršavanje preostalih zadataka ako ih ima - ističe i naglašava da se "Hrvatska ne može porediti s drugim zemljama i ne sme ispaštati za tuđe grehe, ali mora napraviti svoj posao pre pristupanja".

Istakla je i da nema potrebe za traženje izgovora kao što je današnji tekst koji napada nekog ko je bio "prijatelj Hrvatske dugi niz godina".

U tekstu u "Jutarnjem listu" citira se izvor iz vlade koji ukazuje da je Pakova 20 godina branila HDZ i to kad su izvodili najveće moguće mahinacije, a sada vladu Zorana Milanovića napada jer nije rešila deset, uglavnom, tehničkih pitanja, a to nije slučajnost.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA