KG: Ne mogu da sruše zarazne "klonje" zbog procedure!

Kragujevački poljski toaleti, koji nisu u upotrebi već 50 godina i predstavljaju leglo zaraze i dom pacovima, ne mogu da se ruše bez dokumenata o zabrani korišćenja, kopije plana i brisanja iz zemljišnjih knjiga

  • 0

Za rušenje urušenih poljskih toaleta u širem centru Kragujevca, koji se ne koriste pet decenija, a udaljeni su svega 50 metara od tržnog centra "Plaza", potrebna je građevinska dozvola kojoj prethodi pribavljanje hrpe papirologije!

Građani, čiji su domovi u blizini četiri poljska toaleta, svojevremeno izgrađenih u sklopu jednog objekta u naselju Radnička Kolonija, traže od nadležnih organa da sruše objekat koji predstavlja opasnost po bezbednost stanara okolnih zgrada, pre svega dece, kao i opasnost od zaraze, jer su pacovi posetioci poljskih toaleta.

Nadležni u građevinskoj inspekciji u izjavi lokalnoj televiziji objašnajvaju da poljski toaleti pripadaju nekadaškoj fabrici "Crvena Zastava", te i da su otkupom stanova u naselju Radnička Kolonija, vlasnici 40 stambenih objekata postali vlasnici i tih poljskih toaleta.

Da bi srušili toalete, moraju da poštuju zakonsku proceduru, jer, kako navode u toj inspekciji, "u očima zakona" reč je o legalnom objektu.

To znači, navode u inspekciji, da prvo treba naložiti zabranu korišćenja objekta, zatim obezbediti zaštitnu ogradu. Potom je potrebna saglasnost svih 40 vlasnika kuća u delu ulica Dimitrija Tucovića i Laze Marinkovića koji nadležnoj inspekciji treba da dostave kopije plana. Zatim nadležna inspekcija rešenje o rušenju dostavlja na adrese svih 40 vlasnika, pri čemu treba imati u vidu da zakon nalaže i poštovanje rokova za mogućnost žalbe.

Kada se ta procedura konačno završi i objekat sruši, sledi nova administrativna procedura kako bi se poljski toaleti izbrisali iz zemljišnih knjiga.

(Telegraf.rs / Tanjug, Foto: T. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA