ŠORKA: Krasnići Redžepiju: Uličaru jedan!

Krasnići rekao da "nije kriv što su iz DPK-a doveli ministre uličare" i da treba da se pobrinu da ne dovode uličare za ministre

  • 2

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići nazvao je danas ministra unutrašnjih poslova Bajrama Redžepija uličarem i naredio skupštinskoj službi da isključi mikrofon dok je Redžepi govorio na sednici Skupštine Kosova.

U nastavku poslepodnevnog rada Skupštine, Redžepi je zatražio reč i napao Krasnićija zbog njegove izjave i ocena izrečenih protiv Redžepija na početku današnje sednice.

Krasnići je naredio skupštinskoj službi da se Redžepiju isključi mikrofon, što je služba i učinila.

U raspravu se potom uključio i šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (DPK) Adem Grabovci, koji je predsedniku Skupštine "zahvalio" zbog načina ponašanja prema ministru Redžepiju, koji je i potpredsednik DPK-a.

Grabovci je potom rekao da nema uslova da se sednica nastavi dok predsednik Skupštine iz sale tera ministre.

Na to je Krasnići rekao da "nije kriv što su iz DPK doveli ministre uličare" i da treba da se pobrinu da ne dovode uličare za ministre.

Grabovci je upozorio Krasnićija da može biti smenjen sa funkcije predsednika Skupštine Kosova na šta mu je ovaj odgvorio da zato prethodne treba da sakupe 80 potpisa.

Posle ove polemike poslanici DPK su napustili sednicu, dok je Krasnići zbog nedostatka kvoruma zaključio rad sednice.

Današnja sednica Skupštine Kosova počela je govorom Krasnićija, koji je zatražio da se iz dvorišta i hola Skupštine udalje pripadnici specijalnih jedinica policije Kosova.

On je dolazak policije pred skupštinu uporedio s dolaskom policijsko bezbednosnih snaga Srbije devedesetih godina kada je Kosovu oduzeta autonomija i istakao da se policija Kosova ne sme tako ponašati, zahtevajući da se protiv onoga koji je to naredio preduzme mera smenjivanja.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ševarice

    19. oktobar 2012 | 01:05

    Jedni su uličari, a drugi čobani, e to je kosovski parlament. Samo tako nastavite imate moju podršku i jedni i drugi.

  • bojan

    18. oktobar 2012 | 19:58

    ako,ako samo vi sami sebe gazite...pa i nama da krene malo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA