Davos: Evropskim liderima nedostaje strategija razvoja

Učesnici godišnjeg Svetskog ekonomskog foruma upozoravaju na stanje u evrozoni i posebnu pažnju usmeravaju ka ekonomskom rastu

  • 0

Učesnici godišnjeg Svetskog ekonomskog foruma, koji danas počinje u švajcarskom zimskom centru Davos, nadaju se da se evrozona pomera sa ivice katastrofe. Ipak, oni upozoravaju da evropskim liderima nedostaje strategija razvoja kako bi evrozonu spasili od raspada.

Na petodnevnom Forumu u Davosu učestvuje oko 2.600 političkih i poslovnih lidera čija će pažnja biti usmerena na ekonomski rast. Mnogi visoki zvaničnici evrozone, zauzeti rešavanjem krize u svom regionu, provešće na Forumu samo jedan dan. Jedan od njih je predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi. On će u petak učestvovati na panel diskusiji "Evropski ekonomski izgledi: Koji koraci su potrebni za ponovno uspostavljanje rasta i poverenja širom evrozone?".

Na Forumu će učestvovati i predstavnici Grčke. Oni se nadaju postizanju sporazuma o razmeni obveznica sa privatnim kreditorima kako bi Grčka izbegla bankrot. - Sve je jača svest da se Grčka razlikuje od drugih zemalja i da širenje dužničke krize može biti suzbijeno, ukazao je direktor za istraživanja privatnih banaka u "Kredi Svisu" Žil Kiting pred današnje otvaranje Foruma.

Lideri Evropske unije će idućeg ponedeljka održati samit, posvećen strategiji za podsticanje ekonomskog rasta.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA