VLADIČIN HAN: Voda namerno zatrovana!

U saopštenju Zavoda za javno zdravlje u Vranju navodi se da državni organi vrše istražne radnje o uzrocima namerne kontaminacije seoskog vodovoda u Bogoševu

  • 0

Zavod za javno zdravlje u Vranju upozorio je da je došlo do namernog zagađenja lokalnog vodovoda u selu Bogoševu u opštini Vladičin Han.

Zvaničnici su upozorili meštane sela Bogoševo da ne piju vodu sa česme.

U saopštenju Zavoda za javno zdravlje u Vranju, koje je potpisala njegova direktorka Eržika Antić navodi se da državni organi vrše istražne radnje o uzrocima namerne kontaminacije seoskog vodovoda u Bogoševu, koji se dogodio 19. oktobra.

Upozorenje da se ne koristi voda u seoskom vodovodu u Bogoševu upućeno je jedan dan nakon što je Zavod za javno zdravlje u Vranju proglasio epidemiju nepoznatog uzroka u Vladičinom Hanu, u kojoj je registrovano 40 obolelih i osam hospitalizovanih pacijenata.

Zavod za javno zdravlje u Vranju nije naveo o kojoj bi vrsti bolesti moglo da se radi, nego je javnost obavestio rečima "proglašena je epidemija neidentifikovane etiologije".

(I. M. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA