Ljajić: Kuvajt daje kredit od 25 miliona evra za "Prokop"!

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija razgovarao je u Kuvajtu sa premijerom Al-Sabahom i o potencijalu za kuvajtske investicije u granama energetike, građevinarstva, turizma i poljoprivrede

  • 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Kuvajtu sa premijerom te države, šeikom Džaberom Al-Mubarakom Al-Sabahom, koji ga je obavestio da će Izvršni odbor Kuvajtskog fonda za arapski razvoj odobriti kredit Srbiji od 25 miliona evra za izgradnju glavne železničke stanice "Prokop" u Beogradu.

Kredit će biti odobren sutra pod veoma povoljnim uslovima, sa fiksnom kamatnom stopom od tri odsto godišnje, i sa rokom otplate od 18 godina i grejs periodom od četiri godine.

Ugovor će u Beogradu zvanično biti potpisan krajem novembra ove godine između predstavnika preduzeća "Železnice Srbije" i Kuvajtskog fonda za arapski razvoj.

Premijer Džaber Al-Mubarak Al-Sabah izvestio je Ljajića da je Kuvajt spreman da ulaže i u druge projekte u železničkoj infrastrukturi Srbije, kao i da će dinamika tih ulaganja zavisiti od uspešnoti realizacije radova na izgradnji glavne železničke stanice "Prokop".

Premijer Al-Sabah i Ljajić razgovarali su i o drugim mogućnostima unapređenja bilateralnih odnosa dve zemlje, pa su tokom sastanka zaključili da potencijali za saradnju i kuvajtske investicije postoje u granama energetike, građevinarstva, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA