ZLOČIN IZ OSVETE: Uhapšene ubice niškog "kralja mesa"

Braća Ivica (37) i Marko Dinić (28) uhapšeni su zbog sumnje da su ubili Slobodana Marinkovića, vlasnika klanice "Dakom"

  • 1

Tridesetsedmogodišnji Ivica Dinić i njegov brat Marko, star 28 godina, uhapšeni su zbog sumnje da su 1. oktobra ove godine u selu Mramor ubili šezdesetdvogodišnjeg Slobodana Marinkovića, vlasnika klanice "Dakom" i istoimenog lanca mesara, potvrđeno je Telegrafu u policiji.

Slobodan Marinković je sa pet hitaca iz pištolja ubijen u svom "mercedesu" na samo nekoliko stotina metara od svoje kuće na putu ka poslu. Kako se sumnja, braća Dinić su sačekala Slobodana u blizini stočne pijace, nakon čega je jedan od njih pucao, dok ga je drugi čekao u kolima kojima su pobegli sa lica mesta.

Motiv zločina je osveta, jer je Marinković na dan ubistva trebalo da po osnovu duga preuzme ključeve restorana "Lion" na Matejevačkom putu, vlasništvo Ivičinog i Markovog nedavno preminulog oca.

Kako saznaje naš portal, policija je od ranih jutarnjih časova započela raciju tokom potrage za osumnjičenima za ubistvo.

- Jutros smo počeli pretres više lokacija i privođenje više lica za koja smo sumnjali da imaju veze sa ovim ubistvom. Protiv dvojice je određena mera zadržavanja do 48 sati zbog sumnje da su ubili Slobodana Marinkovića.

Na osnovu do sada prikupljenih dokaza postoji osnovana sumnja da su oni izvršioci, a u toku je njihova obrada kako bismo utvrdili ko je pucao, a ko je vozio auto kojim su pobegli sa lica mesta – rečeno nam je u niškoj policiji.

- Meštani Mramora primetili su na mestu zločina sivi "citroen" u kojem su bili neki ljudi, koji su, kako su rekli policiji, pokušavali da se sakriju od njihovih pogleda. To vozilo se velikom brzinom udaljilo, pa se posumnjalo da su se njime odvezle Marinkovićeve ubice. U toku je analiza bioloških i ostalih tragova sa lica mesta kako bi se obezbedili čvrsti dokazi protiv osumnjičenih.

(V. A. / Foto: Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA