Ilić: Za Koridor 11 avans od 60 miliona evra

Nosioci posla, kada su u pitanju naša preduzeća, su "Planum" i "Energoprojekt", rekao je ministar građevinarstva i urbanizma

  • 0

Za Koridor 11 spremljen je avans od 60 miliona evra i to će biti "infuzija" za domaće građevinare i putnu privredu, izjavio je ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić.

U prvom avansu će više od 30 miliona dobiti srpske firme, najavio je Ilić i dodao da veliki broj naših radnika radi kod azerbejdžanskih kompanija, koje su angažovane na izgradnji Koridora 11.

- Nosioci posla, kada su u pitanju naša preduzeća, su "Planum" i "Energoprojekt". Pokušavamo da se kao podizvođači pojavi firma "Putevi Užice", kako bi se ubrzao proces gradnje - istakao je Ilić.

Ministar građevinarstva i urbanizma najavio je da se za nekoliko meseci očekuje početak radova na drugom delu deonice Obrenovac-Ljig, Obrenovac-Beograd, mostu na Savi kod Obrenovca i Surčinskoj petlji, što je sve u sklopu Koridora 11.

- Na ovom projektu uposliće se oko 5.000 ljudi, ali i mehanizacija sa ovog područja - rekao je Ilić i najavio da će plate biti uredne, a do marta sledeće godine počeće i gradnja puta Preljina-Pojate.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA