PUTIN ODLUČIO: Kremlj formira upravu za patriotsko prevaspitavanje Rusa

- Uprava je odgovor na problem što u ruskom društvu ne postoji jasno formulisan i od svih podržan sistem opšteprihvaćenih vrednosti - rekao je izvor iz Kremlja

  • 0

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o formiranju uprave za društvene projekte, koja će biti odgovorna za razvoj patriotskog vaspitanja i duhovno-moralnih načela društva.

Na čelo nove institucije imenovan je zamenik šefa uprave za unutrašnju politiku predsednika Pavel Zenjkovič, koji je ranije bio zadužen za informativnu politiku i saradnju sa društvenim informacijama.

O ciljevima nove uprave javnost već naširoko polemiše, a mediji danas pišu da je formirana na ličnu inicijativu Putina.

Prema informacijama lista "Komersant", uprava će brojati 30 - 35 ljudi i radiće u nekoliko pravaca, između ostalog na društvenim projektima u sferi humanitarne politike, društveno-patriotskim projektima, informacionim, omladinskim i regionalnim.

List "Izvestija" navodi da će uprava u svom radu aktivno koristiti iskustvo drugih zemalja.

- Uprava je odgovor na zahtev društva i predsednika koji je više puta govorio da u ruskom društvu ne postoji jasno formulisan i od svih podržan sistem opšteprihvaćenih vrednosti - rekao je za taj dnevnik izvor iz predsedničke administracije.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA