PRVA DAMA SAJMA: Tomina supruga obišla žene koje su pobedile rak i kupila knjigu o Hristu! (FOTO)

"Bio je to divan razgovor sa ženama koje su prošle pakao", izjavila za Telegraf Dragica Nikolić, koja planira da pomogne srpskim muzejima tako što će im pronaći sponzore

  • 0

PRVA DAMA SAVETOVALA ŽENE OBOLELE OD RAKA! Supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić posetila je danas Sajam knjiga i tamo razgovarala sa ženama koje su pobedile rak.

Uz šolju čaja od nane i sitne slavske kolačiće, ona je sa članicama Društva za borbu protiv raka iz Sombora, predvođenim književnicom Ljiljanom Habjanović Đurović, pričala o ovoj opakoj bolesti, kao i o motivima i načinima kako da se ona pobedi.

Supruga predsednika poklonila im je i bogato ukrašen tanjir sa motivima iz Dušanovog zakonika, a zauzvrat je dobila najnoviji roman Ljiljane Habljanović Ðurović koji je autorka i potpisala, zidni sat i broš na poklon.

Dragica Nikolić rekla je da je njena poruka ovim ženama da izdrže i da se druže, jer to je najvažniji savet koji je mogla da im da.

- Veoma mi je prijao razgovor sa ženama koje su prošle takav pakao. To je nešto što daje snagu. Poručila sam im da izdrže, da se druže jer je druženje jako bitno, a žene to umeju, one umeju da saslušaju i pomognu - rekla je ona.

Govoreći o svojim planovima da pomogne kulturi u Srbiji, Nikolić je rekla da je njen plan da krene sa radom.

- Muzeji, naročito narodni, imaju probleme, kao i Muzej Nikole Tesle i Prirodnjački muzej. Oni nemaju prostor za izlaganje. Nedavno sam saznala da imaju najveću kolekciju leptira u Evropi koju nemaju gde da drže - rekla je ona i uz osmeh dodala da će pokušati da obezbedi neki prostor, “barem za leptire”.

Nikolić je rekla i da će pokušati da pokrene ljude koji mogu nešto da urade i pomognu muzejima poput velikih kompanija koje bi u zamenu za mesto za logo mogle da budu pokrovitelji nekih delova muzeja poput depoa ili neke od zbirki.

- To je nešto lepo i plemenito, poput zadužbine - rekla je Dragica Nikolić.

Ona je potom obišla štand Srpske pravoslavne crkve gde ju je ugostio glavni urednik izdanja "Pravoslavlje" prezviter Aleksandar Đakovac.

Prva dama Srbije dobila je prigodne poklone od ove izdavačke kuće, rokovnik i kalendar, a ona je kupila knjigu "O Isusu Hristu" autora Fjodora Dostojevskog.

Ljiljana Habjanović Ðurović kaže za Telegraf da je gospođa Nikolić redovan posetilac njenih štandova na Sajmu knjiga.

- Izuzetno mi je drago što je Dragica Nikolić došla, razgovarala sa nama. Ona je čest posetilac mojih štandova, a ja je jako poštujem jer je ona oličenje dobrote i poštenja - rekla je ona.

(D. Zlojutro / Foto: M. Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA