Osuđeni bivši vojnici JNA

Viši sud u Podgorici osudio je na zatvorske kazne četvoricu pripadnika bivše JNA zbog ratnog zločina nad ratnim zarobljenicima s dubrovačkog područja

  • 0

Viši sud u Podgorici osudio je na zatvorske kazne četvoricu pripadnika bivše JNA zbog ratnog zločina nad zarobljenicima s dubrovačkog područja.

Dvojica optuženih su oslobođeni zbog nedostatka dokaza. Zločin je izvršen početkom devedesetih u logoru Morinj kod Kotora. U ponovljenom postupku kažnjeni su Ivo Gojnić na dve, Boro Gligić i Špiro Lučić na po tri, a Ivo Menzalin na četiri godine zatvora, dok su Zlatko Tarle i Mlađen Govedarica oslobođeni krivice.

Sva šestorica optuženih pripadnika aktivnog i rezervnog sastava bivše JNA u ponovljenom postupku koji je počeo u aprilu 2011. negirali su da su mučili, tukli i zlostavljali zarobljenike u nekadašnjem sabirnom centru u Morinju.

Apelacioni sud Crne Gore je u decembru 2010. ukinuo presudu Višeg suda u Podgorici koji je šestoricu pripadnika bivše JNA osudio na ukupno 16,5 godina zatvora. Novom presudom zatvorske kazne su smanjene Gojniću i Lučiću za po šest meseci, dok su Govedarica i Tarle ranijom presudom osuđeni na zatvorsku kaznu, oslobođeni krivice.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA