POSKUPEO MUZIČKI DINAR: Tarifa koju naplaćuje SOKOJ skočila sa 9 na 11 dinara!

Kada se taksa SOKOJ-a spoji sa onom koju naplaćuje druga organizacija OFPS, godišnji troškovi za kafić od 100 kvadrata idu do 200.000 dinara

  • 2

Računi ugostitelja u Srbiji opet su se usijali, jer im je naknada za muzički dinar ponovo poskupela, i to za 20 odsto. Tarifa koju naplaćuje SOKOJ skočila je sa devet na 11 dinara po stolici u kafanama i restoranima. Kada se ova taksa spoji sa onom koju naplaćuje druga organizacija, OFPS, godišnji troškovi za kafić od 100 kvadrata idu do 200.000 dinara, pišu "Novosti".

Prosečan preduzetnik će za "note" u svojim lokalima, morati da plaća mesečno oko 7.000 SOKOJ-u, dok je taj iznos ranije bio u proseku oko 5.600 dinara.

- Nekoliko meseci nismo dobijali račune za naplatu dinara SOKOJ-a, a onda je stigla naknada retroaktivno za tri meseca i to za dva dinara skuplja po stolici. Niko nas nije obavestio o poskupljenju - kaže Slobodan Rosić, vlasnik kafane iz Sremčice.

Naša zemlja je, prema rečima Dragoljuba Rajića iz Unije poslodavaca Srbije, jedina, osim Francuske, koja ima tri udruženja koja se bave naplatom "nota".

- Kod nas je dažbina za muzički dinar dva do tri odsto skuplja nego u razvijenim državama, kada se uporede plate i takse - kaže Rajić.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA