BRUKA: Država platila 722.000 dinara Pajtićeve tamburaše!

"Elektrovojvodina" pokrila deo troškova angažovanja tamburaškog ansambla "Ravnica" iz Subotice koji su svirali na svečanom otvaranju predstavništva Vojvodine u Briselu, a za tu svrhu direktor Tihomir Simić odobrio je donaciju od 490.000 dinara

  • 2

Veći deo troškova nastupa tamburaškog ansambla na svečanom otvaranju predstavništva Vojvodine u Briselu oktobra prošle godine platilo je državno preduzeće "Elektrovojvodina"!

Iako ta svečanost nije bila ni u kakvoj vezi sa energetikom, direktor "Elektrovojvodine d.o.o." Tihomir Simić odobrio je donaciju od 490.000 dinara za pokrivanje troškova manifestacije, dok su ukupni troškovi angažovanja tamburaškog ansambla "Ravnica" iz Subotice bili 722.172 dinara, objavio je portal pištaljka.rs.

Dogovor da se sredstvima "Elektrovojvodine" finansiraju tamburaši postignut je usmeno između potpredsednika Vlade AP Vojvodine i pokrajinskog sekretara Tomislava Stantića i direktora "Elektrovojvodine" Tihomira Simića, a onda je bukvalno za 24 časa ovo pitanje i formalno regulisano.

Na dopis Vlade AP Vojvodine svoj potpis je stavio direktor Tihomir Simić koji je istovremeno rukom napisao sledeće: "saglasan", "490.000", "rok: hitno!", "na ruke: S. Puškar, I. Brajković".

Očigledno je direktor realizaciju zahteva prepustio Siniši Puškaru, direktoru Direkcije za korporativne poslove i Ivu Brajkoviću, direktoru Direkcije za ekonomsko-finansijske poslove "Elektrovojvodine".

Narednog dana (19.8.2011. godine) direktor "Elektrovojvodine" je doneo odluku kojom se Pokrajinskom sekretarijatu za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vlade Vojvodine zavanično odobrava donacija od 490.000 dinara.

Simić je svoju odluku opravdao obrazloženjem da organizovanje manifestacije u Briselu "ima veliki međunarodni značaj", ne navodeći kakvu korist od toga ima "Elektrovojvodina". Inače, istog dana kada je odluka doneta potpisan je ugovor o donatorstvu između "Elektrovojvodine" i Pokrajinskog sekretarijata kao korisnika donacije.

(Telegraf.rs / izvor: pištaljka.rs / Foto: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • znalac

    26. oktobar 2012 | 09:33

    Pa mora P. da plati svom dečku J. tamburašu poslaniku usluge ....

  • bojan

    25. oktobar 2012 | 20:20

    a narod zamajavate sa iskljucenjima od 3-4hiljade din i jos zurite da naplatite porez od 20%! DRZAVA SE PONASA KAO COBANIN A GRADJANE SMATRATE KAO DA SMO OVCE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA