POTVRĐENO: Misija MMF-a sredinom novembra u Srbiji

Predstavnik MMF-a u Srbiji Bogdan Lisovolik izjavio je da, na zahtev Vlade Srbije, misija MMF-a dolazi u Beograd, a trebalo bi da se razgovara o najnovijim ekonomskim i fiskalnim kretanjima u Srbiji, a posebno o nacrtu budžeta za 2013. godinu

  • 0

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Bogdan Lisovolik izjavio je da, na zahtev Vlade Srbije, očekuje dolazak misije MMF u Beograd sredinom novembra

Prema Lisovoliku, delegacija MMF bi razgovarala o najnovijim ekonomskim i fiskalnim kretanjima u Srbiji, a posebno o nacrtu budžeta za 2013. godinu.

- Ova misija će verovatno početi, ali ne i zaključiti, pregovore o mogućem aranžmanu sa Fondom. Ukoliko bude postignut dovoljan stepen saglasnosti, razgovori će biti nastavljeni tokom misije koja će uslediti posle ove - rekao je Lisovolik.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da će misija MMF u Srbiju doći najkasnije do 10. novembra, i preneo da je juče telefonski razgovarao sa šefom misije MMF Suzanom Burgasovom koja je izrazila zadovoljstvo dosadašnjim tehničkima razgovorima sa Vladom Srbije.

Ministar Dinkić je naglasio da delegacija MMF "ne bi ni došla da nismo imali dobar predlog budžeta za 2013."

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA