Kusturica: Zar ja da nosim pare kriminalcima?

Emir Kusturica, na suđenju protiv novinara Petra Lukovića, demantovao da je reditelj Udbe i da je nosio kofer s parama kriminalcu Veselinu Vukotiću

  • 2

„Kusturicu za predsednika!

Ovim povicima ispraćen je iz Višeg suda u Beogradu do crnog „puha“ reditelj Emir Kusturica, koji je spekatakl s filmskog platna preneo u sudnicu, u kojoj je svedočio kao tužilac protiv novinara Petra Lukovića. Luković, od koga Kusturica traži odštetu od dva miliona dinara zbog tvrdnji objavljenih na sajtu E-novina da je „kao reditelj Udbe nosio kofer s novcem crnogorskom kriminalcu Veselinu Vesku Vukotiću“, nije se pojavio u sudu zbog bolesti.

Kusta, koji je bio okružen telohraniteljima, koje je predstavio kao drugove, bacao je olovku po stolu, dobacivao Lukovićevom advokatu, zabranjivao pojedinim fotoreporterima da ga slikaju, a njegovo svedočenje pred većem sudije Vesne Dželetović Cucić, zbog obima, nije čak moglo ni da se završi juče.

- Ja sam čovek koji voli da bude voljen i ovo mi teško pada. Kao umetnik sam mnogo senzibilniji od drugih ljudi. Dubina mog bola teško se može meriti materijalnim. Zbog objavljenog teksta imao sam dve-tri intervencije i uzimao sam lekove zbog srčane tahikardije, a moja deca su u kafani imala nekoliko sukoba upravo zbog ovih tvrdnji – rekao je Kusturica.

On je dodao da je tokom svog života upoznao stotine hiljada ljudi i da se rukovao s mnogo više njih nego političari, te da ne može da tvrdi da li je Vukotića upoznao ili ne, jer je svojevremeno u „Maloj Italiji“ upoznao i čak popio piće i s poznatim mafijašem Džonom Gotijem. Ali, naglasio je, svi znaju da niti je bio reditelj Udbe, niti je mafijašima nosio novac:

- Zašto bi neko poput mene ko je dobio dve Zlatne palme, dva Medveda, dva Lava, zoološki vrt doturao novac? Na Lukovićevom jelovniku sam dugo, od devedesetih, kada je tvrdio da je moj film „Underground“ finansirala Vlada Mirka Marjanovića i Slobodan Milošević.

Kusturica je potvrdio poznanstvo s bivšim šefom tajne policije Jovicom Stanišićem, prijateljstvo sa šefom BIA Sašom Vukadinovićem i otkrio da je, kao direktor Parka prirode, pre izvesnog vremena potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Specijalnoj antiterorističkom jedinicom (SAJ) koja obučava njegove rendžere na Mokroj Gori. Međutim, odogovarajući na pitanje odbrane da li je tačno da je izjavio da je fasciniran odmetnicima, on je rekao:

- Odrastao sam na kaubojskim filmovima, vaspitan da budem protiv progonitelja i na strani progonjenih. Uvek protiv murije – završio je svedočenje Kusturica, koji će u sudnici u ovom procesu opet biti 10. maja.

(Dragana Manojlović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bounty hunter

    16. maj 2012 | 01:38

    Ovo protiv murije mu ostalo iz Sarajva, a sitni kriminalci nikada nisu voleli cajce,,,,,Puno srece u zivotu i radu mom Bosnjaku pravoslavcu!

  • ljubo

    18. decembar 2013 | 18:17

    Kusta je najveci patriota srpskog roda. Ziv ti nama bio jos sto godina , a fukare sve u zatvor.Veliki pozdrav za Kustu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA