Radisavljević: Proširena istraga u aferi "Agrobanka"

Do sada je, zbog odobravanja kredita iz "Agrobanke" bez pokrića, pod istragom 19 osumnjičenih, na čelu sa nekadašnjim predsednikom IO "Agrobanke" Dušanom Antonićem

  • 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o proširenju istrage protiv osumnjičenih odgovornih lica u aferi "Agrobanka".

Tužilaštvo je donelo naredbu o proširenju istrage protiv osumnjičenih odgovornih lica u "Agrobanci" Dušana Antonića, Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Bojana Labovića, Vahba Papića, vlasnika preduzeća "Asprom" Stevana Alavanje, člana IO "Agrobanke" Bojana Simonovića i direktora preduzeća "Agrartrejd" Predraga Vučkovića, rekao je RTS-u tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebili službeni položaj i na nepropisan način odobrili veliki broj neobezbeđenih kredita vlasniku "Asproma" Stevanu Alavanji.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu osumnjičenim Alavanji, Simonoviću i Vučkoviću odredio je pritvor u trajanju do 30 dana.

Alavanja, Simonović i Vučković saslušani su juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja kojom su kroz kredite oštetili tu banku u iznosu većem od 2,3 milijarde dinara.

Do sada je, zbog odobravanja kredita iz "Agrobanke" bez pokrića, pod istragom 19 osumnjičenih, na čelu sa nekadašnjim predsednikom Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušanom Antonićem, koji je sa još devet osumnjičenih uhapšen početkom avgusta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA