SMEDEREVO: Isekli 21 vagon i prodali ih u 92 tone gvožđa!

Četvoročlana grupa od oktobra prošle godine do septembra ove godine isekla sedam, a u proteklih mesec dana 14 vagona i prodala ih po ceni od 20 dinara za kilogram

  • 1

Policija je uhapsila četvoročlanu grupu koja je osumnjičena za krađu i prodaju 21 vagona u vlasništvu Javnog preduzeća "Železnice Srbije"! Među uhapšenima su Zvezdan Topalović Zeka (37), Marko Veljković Dalton (23), Ivan Milić Čiča (21) i Jovica Rančić Joca (48) iz Smedereva. 

Oni su osumnjičeni da su tokom prošle i ove godine u Godominskom polju, na industrijskom koloseku u vlasništvu preduzeća "NIS", brenerima isekli 21 železnički vagon "Železnica Srbije". Delove vagona su odvozili i prodavali na stovarištima sekundarnih sirovina u Smederevu i Kovinu po ceni od 20 dinara po kilogramu.

Od oktobra prošle godine do septembra ove godine isekli su sedam, a samo u proteklih mesec dana 14 vagona.

Proverom poslovnih knjiga stovarišta, policijski službenici našli su otkupne listove koji dokazuju da su osumnjičeni prodali preko 92 tone gvožđa, u vrednosti od preko 1.920.000 dinara. Deo ukradenog gvožđa nađen je na jednom stovarištu sekundarnih sirovina. Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, postoje osnovi sumnje da se ovim kriminalnim aktivnostima bavi još nekoliko osoba, zbog čega policija nastavlja rad na identifikaciji i hapšenju svih osumnjičenih. Osumnjičeni će, po isteku policijskog zadržavanja, biti privedeni istražnom sudiju Osnovnog suda u Smederevu na saslušanje.

(D. K.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoranmi68

    26. oktobar 2012 | 20:13

    Njihove face govore sve!!! U neku ruku ,i drustvo je krivo za neke stvari,ali ipak lopov se ne stvara,vec se radja, a znam iz iskustva,poznajem imucne ljude,ali su ipak kleptomani,zalosno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA