Vulovići i Jevremovići zamenili Veselinoviće

Poslove braće Veselinović na severu Kosova preuzela su braća Vulović i braća Jevremović, piše beogradski nedeljnik "Novi magazin"

  • 0

Prostor na severu Kosova, nastao posle hapšenja braće Veselinović Zvonka i Žarka, koriste manje kriminalne grupe, piše "Novi magazin" u novom broju i precizira da su poslove na području Leposavića nastavili braća Srđan i Dejan Vulović. Prema navodima lista, vođe druge grupe, slične po jačini, braća Jevremović, sestrići su ministra Gorana Bogdanovića.

Vulovići imaju benzinsku pumpu u Lešku, a oba brata, po zahtevu MUP-a Srbije, nalaze se na "crvenim" poternicama Interpola od 2009, zbog sumnje za zločinačko udruživanje. Srđan Vulović Gene dobro je poznat policijama s obe strane barikada i više puta je hapšen.

Vođe druge grupe Aleksandar i Nemanja Jevremović imaju dobro organizovanu mrežu pomagača i "jaka leđa" u Srbiji i kosovskim institucijama. Otac im je zamenik okružnog tužioca u severnoj Mitrovici, ujak ministar za KiM Bogdanović, a imaju zaštitu i u pravosudnom sistemu Kosova.

- Spekuliše se da su braća, osim legalnog biznisa s pekarom, umešana i u trgovinu narkoticima. Dodatni začin je nedavna Bogdanovićeva tvrdnja da Jevremovići nikada nisu privođeni ni hapšeni - piše "Novi magazin", i citira Bogdanovića da "oni nikada nisu bili ni na informativnom razgovoru i da te priče nisu tačne". Ministar Bogdanović za Telegraf je ponovio tvrdnju da njegovi sestrići nikada nisu bili privođeni i dodao da je on "suviše ozbiljan čovek da bi se bavio, "rekla-kazala" pričama. Da li će i šta preduzeti u vezi sa, za sada medijskim, optužbama upućenim njegovim rođacima, Bogdanović nije želeo da kaže.

Izvor "Novog magazina" iz Kosovske policijske službe tvrdi da je na terenu Kosova sve jače prisustvo švercera iz Novog Pazara.

- Prošle godine oduzeli smo im tridesetak kamiona i robu vrednu stotinak hiljada evra. Švercuju sve, od "smokija", preko televizora do nafte. Oni za nekoga čiste put i odvlače nas sa terena. Veliki novac je u igri i pripadnici KPS-a su prvi na udaru - navodi izvor "Novog magazina".

(FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA