Denio: Srbija da spreči malverzacije sa azilantima!

"Određen broj ljudi dolazi u Francusku i susedne zemlje kao turisti, a potom traže politički azil, mada na to nemaju pravo", kaže ambasador Francuske u Srbiji

  • 0

Francuska se suočava s problemom malverzacija vezanih za olakšice vizne liberalizacije i očekuje od srpskih vlasti da učine sve kako bi sprečile takve mahinacije, izjavio je francuski ambasador u Beogradu Fransoa Gzavije Denio.

- Francuska je jedna od zemalja koje su bile pobornici ukidanja turističkih viza građanima Srbije i izuzetno smo zadovoljni što je ta odluka donesena pre nekoliko godina, jer je doprinela približavanju stanovnika dveju zemalja - rekao je Denio.

Napominjući da lažni azilanti stižu iz više zemalja, a ne samo iz Srbije, Denio je rekao da Pariz traži od zemalja porekla da učine sve što je u njihovoj moći kako bi sprečile odlazak iz zemlje lažnih turista.

- Srpske vlasti su nas uverile da su preduzele određene specifične napore u tom pravcu i mi im verujemo, ali i dalje insistiramo na tom pitanju, jer je ono veoma važno - dodao je francuski ambasador.

Prema njegovim rečima, bilo bi veoma loše za imidž Srbije u Francuskoj da se takva praksa nastavi.

Denio je rekao i da postoje kriminalne organizacije koje podstiču ljude da odu u zapadnu Evropu i tamo traže politički azil, mada na to nemaju pravo, jer je Srbija već tri godine na listi sigurnih zemalja.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA