Vlada Mandić: Nisam pokušao da ubijem Markovića!

  • 0

Suđenje poznatom rukometašu Partizana Vladimiru Mandiću, optuženom da je pomagao svom bratu od strica Draženku Mandiću u pokušaju ubistva telohranitelja Dejana Markovića, odloženo je za 3. april, zbog promene sudije. Vladimir Mesarović, sin predsednice Vrhovnog kasacionog suda, koji je vodio ovaj slučaj, prešao je u Specijalni sud zbog čega je postupak juče poveren sudiji Vladimiru Duruzu.

- Nisam kriv! Da su optužbe neistinite, pokazala je i odluka tužioca koji je odustao od krivičnog gonjenja. Ovo je četvrti sudija do sada. Ja sam sportista i za ovakve podvale i laži stvarno nemam vremena. Postupak se otegao i mene je mnogo koštao. Proteklih godina sam zbog suđenja morao da dolazim iz Nemačke i Španije - izjavio je Vladimir Mandić.

Poznati rukometaš se tereti da je 2002. godine zakazao sastanak sa Dejanom Markovićem na Ušću, gde ga je po izlasku iz automobila "zaskočio" njegov brat Draženko i teško ranio hicem iz pištolja u grudi. Marković je uspeo da pobegne i odveze se do hotela "Balkan" odakle je prebačen u Urgentni centar. Marković, od te povrede, po rečima njegovog advokata Ivana Bajazita, još uvek ima zdravstvenih problema sa desnom rukom.

Marković je bio vozač i telohranitelj biznismena Momčila Mandića (hapšen u akciji Sablja), oca optuženog rukometaša, još u vreme rata u Bosni , ali su pre kritičnog događaja prekinuli saradnju. Oštećeni Marković smatra da je organizator napada na njega upravo njegov nekadašnji šef i prijatelj, a pretpostavlja se da se u pozadini svega kriju neraščišćeni poslovni računi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA